Career Paths Connects 2021

Jugoistočna evropa

Virtuelno

ISTRAŽI SVOJU BUDUĆNOST

Komuniciraj virtualno s našim izlagačima iz cijelog svijeta iz udobnosti svoga doma.

Razgovaraj uživo s našim predstavnicima univerziteta, internata i ljetnih programa tokom sajma i nauči sve o priznanjima, diplomama, sertifikatima i ljetnim programima: saznaj sve o uslovima upisa i stipendijama.

Gledaj našu online konferenciju koja će ti iz prve ruke dati savjete o međunarodnom obrazovanju, prilikama za zapošavanje.

Registruj se na sajam.

BESPLATNA REGISTRACIJA OVDJE
VIRTUAL CPC 2021 SEE

IZLAGAČI

PROGRAM

10:00 – 10:10Pozdravno obraćanje Dolly Predović i Robert Čoban

Konferenciju vodi Antonija Mandić
10:10 –  10:25Kratki intervju sa Riccardo Donadon (suosnivač H-farm), moderator Dolly Predović
10:25 – 10:40

Panel: Novi trendovi u inovaciji I internacionalizaciji obrazovanja

Moderator: Dolly Predović
Panelisti: Elspeth Jones (Profesor emeritus Internacionalizacije višeg obrazovanja, Leeds Beckett University, UK) i Francisco Marmolejo (Prosvjetni savjetnik Obrazovne fondacije Qatar, Nauka i razvoj zajednice)

10:40 – 11:15Radionica Strast za uspehom sa Goranom Vlašićem
11:15 – 12:00

Panel: Vaša karijera je naš cilj – Iz perspektive studenta

Moderator: Ea Crnić (Career Paths Student)
Panelisti: Milena Đuričić (Suosnivač i izvršni direktor at Videomite), Tanja Golešić (Direktorka Jimmy Choo), Eric Villency (direktor Villency Group), Sebastian Suhl (direktor Trussardi)

12:00 – 12:30Pauza
12:30 – 13:10Razmišljanje bez ograničenja by Jacob Fatih 
13:10 – 13:40

Panel: Internacionalna iskustva studenata

Moderator: Antonija Mandić
Panelisti: Jelena Maras (IE Business School), Ottavia Pomini (GIA Graduate Gemologist), Brin Oberc Mrzel (ESMT Berlin), Tin Vojnović (SDA Bocconi)

UČESNICI

participants mne

Dolly Predović

Osnivač i direktor Career Paths Hrvatska

participants mne

Robert Čoban

Predsjednik Color Media Communications

participants mne

Eric Villency

Direktor Villency Group i panelista

participants mne

Francisco Marmolejo

Savjetnik za obrazovanje u Qatar Foundation i panelista

participants mne

Milena Đuričić

Suosnivač i operativni direktor Videomite i panelista

participants mne

Elspeth Jones

Emeritus profesor internacionalizacije visokog obrazovanja, Univerzitet Leeds Beckett, Velika Britanija i panelista

participants mne

Riccardo Donadon

Osnivač, predsednik kompanije H-FARM i panelista

participants mne

Tanya Golešić

Predsjednik Jimmy Choo Americas i panelista

participants mne

Sebastian Suhl

Direktor Trussardi i panelista

participants mne

Jelena Maras

Bachelor Student u IE Business School i panelista

participants mne

Ottavia Pomini

GIA diplomirani gemolog i panelista

participants mne

Brin Mrzel Oberc

Master Student na ESMT i panelista

participants mne

Tin Vojnović

Master Student u SDI Bocconi i panelista

participants mne

Goran Vlašić

Predsjedavajući Savjeta na Institutu za inovacije i vanredni profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i govornik

participants mne

Jacob Faith

Direktor Crealize, preduzetnik i govornik

participants mne

Ea Crnić

Moderator panela „Vaša karijera je naš cilj - iz perspektive učenika“ i studenti na KSV. Gimnazija, Zagreb (IB program)

participants mne

Antonija Mandić

Glavni moderator Career Paths Connects

Dolly Predović

Osnivač i direktor Career Paths Hrvatska

Dolly Predović osnovala je Career Paths 2012. kada je odlučila da ostavi svoju akademsku karijeru u finansijama kako bi se posvetila preduzetništvu i izgradila konsultantsku firmu na polju edukacije. Njena strast prema obrazovanju učvrstila se za period više od 20 godina akademskog života tokom kojeg je Dolly primarno predavala, a onda i pomagala mnogim mladim ljudima prilikom ulaska u poslovni svijet. Dolly je bila profesor na katedri za finansije SDA u Bocconiju gdje je svoju akademsku karijeru zaključila kao Rukovidilac magistra korporativnih financija. 1990. godine učestvovala je u planiranju i realizaciji prvog međunarodnog programa na Bocconi Univerzitetu - Master u međunarodnoj ekonomiji i menadžmentu (MIEM) koji je otvorio put drugim međunarodnim programima na uviverzitetu. Bila je rukovodilac međunarodnog sektora za obrazovanje i profesor korporativnih finansija i vrednovanja na prestižnom SDA Bocconiju. Objavila je nekoliko stručnih knjiga i članaka najviše na temu evaluiranja brenda. Takođe je samostalni savjetnik u Pirelli RE, a trenutno je i član Nadzornog odobra u dvjema bankama (jednoj u Hrvatskoj i jednoj u Crnoj Gori) i Hrvatskom Telekomu (dijelu Deutche Telekom grupe) Trenutno je predsjednica Odbora za obrazovanje američke privredne komore u Italiji i radi na istraživanju polja zapošljavanja i međunarodne edukacije u sklopu CHEI (centar za visoko obrazoavanje) pri UCSC - (Katoličkom fakultetu).

Robert Čoban

Predsjednik Color Media Communications

Robert Čoban je medijski profesionalac s 28 godina iskustva u medijskom sektoru i izdavačkim kompanijama. Najbolje ga opisuje sintagma izvrstan i strastveni komunikator, osnivač, vođa i menadžer sa sveobuhvatnim znanjem o svjetskoj medijskoj industriji pogotovo u regiji Zapadnog Balkana utemeljenim na vlastitom znanju i iskustvu. Područja u kojima se Robert specijalizovao su: izdavaštvo, komunikacije, organizacija događaja, PR, spoljni odnosi, prodaja i online mediji. Svoju karijeru započeo je 1990. kada je godinu dana radio kao dopisnik iz Novog Sada za beogradske "Večernje novosti" zagrebačku "Arenu" i sarajevske "Naše dane" kao i za "Vreme" i magazin "Stav". Od decembra 1991.godine do aprila 1992. godine radio je kao novinar na Radio Televiziji Vojvodine. Od feruara 1992. godine je na mjestu Predsjednika uprave Color Press Group. CPG je njaveća izdavačka kuća u regiji s opsežnim portfolijom u šest zemalja (regija bivše Jugoslavije) koja unutar sebe objedinjuje: 84 magazina, 21 portal i preko 50 konferencija i festivala godišnje. U CPG-u Robertove odgovornosti uključuju i upravljanje poslovanjem kompanija, definisanjem strategije, planova i svih aspekata vođenja poslovanja kopmanija: izvršavanje BP i PL strategije, usmjeravanje zaposlenih, saradnika i partenera. Takođe, vodi i organizuje događaje i konferencije, te sarađuje sa domaćim i međunarodnim organizacijama, institucijama i kompanijama. Robertovo ključno ostavrenje bilo je osnivanje kompanije 1992.godine, sa grupom studenata, i pokretanje studentskog magazina Index. Nakon dva izdanja, cijela redakcija je reorganizovana i pokrenut je Nezavisni index koji će kasnije promijeniti ime u "Svet" magazin koji će biti početak kompanije Color Press Group. Neka od najpoznatijih brendova CPG-a su magazini: Story, Gloria, Hello, Lepota&Zdravlje, Brava Casa, Jamie Oliver, Diplomacy&Commerce; konferencije: The Economist: World in…, CSR, Teen Talk, Digital, Serbia Goes Green, Book Talk, Pro Femina, Food Talk i festivali: Winterfest, Lovefest, Octoberfest

Eric Villency

Direktor Villency Group i panelista

Inc. Magazine proglasio je Eric Villency za jednog od najuticajnijih dizajnera, a Well+Good nazvao ga je „čarobnjakom velnes dizajna“ i „dizajnerskim genijem“ za njegov inovativan rad u fitnes industriji. Villency-ev jedinstven multidisciplinarni pristup dizajnu proizveo je razvijen proizvod koji uključuje sportske stadione, aerodromske terminale, hotele, bolnice, umjetničke instalacije velikih razmjera, fitnes opremu, odjeću za performanse, modu, automobilski dizajn, namještaj, potrošačku elektroniku i dizajn proizvoda. Njegovo obimno angažovanje na polju fitnesa uključuje Rumble boxing, Barry's Bootcamp, zajedno sa kultnim, originalnim Soul Cycle biciklom, kao i sveprisutnim, interaktivnim Peloton biciklom, nazvanim „najbolja kardio mašina na planeti“ od strane Men’s Health-a. Često se pojavljuje kao stručnjak za dizajn na nacionalnoj televiziji, pored toga što je autor brojnih članaka na tu temu. Villency je predavao na Savanah College of Art and Design, FIT, Wharton School i MIT Sloan School of Management i nagrađen je za svoja dostignuća u dizajnu nagradama FIT i IFDA. Član je odbora direktora Operation Renewed Hope Foundation, koja je posvećena borbi protiv beskućništva. Dizajn Pored dizajna i razvoja proizvoda za uticajne brendove, uključujući i eBay, IMG, Equinox, Bloomingdale’s i CFDA, zapaženi je i portfolio dizajna enterijera Villency-a, koji uključuje i brojne sadržaje za Delta Airlines i Mercedes-Benz, Sterling apartmani na stadionu New York Mets Citi Field, kao i izvršne kancelarije NBC News. Takođe je dizajnirao, izgradio i razvio @250, velnes-fokusirani maloprodajni objekat na Long Ajlandu, Njujork. Villency-jevi ugostiteljski projekti uključuju Ritz-Carlton Palm Beach, W Hotels, Sheraton, Bryant Park Hotel, bolnicu St. Vincent’s i Plaza Hotel Residences. Televizija Pored svog dizajnerskog rada, Eric se pojavljuje kao stručnjak za dizajn i životni stil, na NBC’s Today, kao i u segmentima emisija Good Morning America, PBS, The Tyra Banks Show, HGTV, i Travel Channel. Producirao je i vodio brojne priloge o dizajnu, životnim stilovima i velnesu, i intervjuisao značajne ličnosti kao što su Christiane Amanpour, Terrance Howard i John McEnroe. Publikacije Villency je ranije bio glavni urednik časopisa Details magazine i Best Life magazine. Takođe je autor članaka za New York Times, Departures magazine, Huffington Post i Women’s Health.

Francisco Marmolejo

Savjetnik za obrazovanje u Qatar Foundation i panelista

Francisco Marmolejo je od februara 2020.godine obrazovni savjetnik u Katar Fondaciji (Qatar Foundation). Prethodno (2012-20), je radio u Svjetskoj banci (World Bank) kao koordinator za globalno visoko obrazovanje, sa sjedištem u Vašington DC., a u skorije vrijeme i kao vodeći specijalista za visoko obrazovanje za Indiju i južnu Aziju, u Nju Delhiju. Tokom 1995-2002, bio je angažovan kao osnivač i izvršni direktor u konzorcijumu za saradnju na visokom obrazovanje Sjeverne Amerike (Consortium for North American Higher Education Collaboration) na Univerzitetu Arizona (University of Arizona), gdje je takođe radio kao zamjenik potpredsjednik. Prethodno je bio savjetnik Američkog savjeta za obrazovanje (American Council on Education Fellow) na University of Massachusetts, podpredsjednik na University of the Americas in Mexico, i međunarodni consultant u OECD u Parizu.

Milena Đuričić

Suosnivač i operativni direktor Videomite i panelista

Milena Đuričić je preduzetnica sa širokim korporativnim dvadesetogodišnjim iskustvom u tehnološkom sektoru i bogatim radnim iskustvom u internacionalnim korporacijama. Rođena i školovana u Beogradu, živjela je u Atini, Moskvi, a poslednih deset godina je u Istanbulu. Milena je provela osam godina u Google-u, na razlicitim visokim regionalnim funkcijama uključujući i pozicije na vrhu YouTube-a i DoubleClick-a za nova trzista EMEA regiona. Nakon Yandex-a, gdje je tri godine radila na mjestu globalne podpredsjednice za razvoj, investirala je u Videomite i uskoro se pridruzila toj kompaniji usled njenog brzog rasta. Videomite je najveći turski digitalni distributer i direktan partner sa kompanijama Netflix, Google/YouTube, Amazon, Apple, Spotify, Yandex, BluTV, Vodafone TV, i mnogim drugim VOD i muzičkim platformama. U isto vrijeme, Milena je privatni investitor, fokusiran na male trgovačke startup preduzetnike u e-commerc sektoru.

Elspeth Jones

Emeritus profesor internacionalizacije visokog obrazovanja, Univerzitet Leeds Beckett, Velika Britanija i panelista

Elspeth Jones je profesor emeritus na katedri za Internacionalizaciju visokog obrazovanja na Leeds Becket Univerzitetu u Ujedinjenom Kraljevstvu te međunarodno priznata autor i istraživač. Objavila je brojne stručne članke, a osnivač je i urednica uuticajne serije knjiga - Routledge - internacionalizacija visokog obrazovanja. Elspeth je radila u zemljama širom svijeta uključujući i Međunarodni centar za visoko obrazovanje u Milanu gdje je počasni gostujući predavač i članica akademskog odbora. Presijedala je EAIE-ove stručne zajednice za internacionalizaciju kod kuće i vodi YouTube kanal koji sadrži razgovore s međunarodnim nastavnicima. Elspeth je nedavno nagrađena inauguracijskom North Star Medal za životno djelo na dodjeli nagrada A. Noam Chomsky Global Connection Awards unutar STAR Scholars Network.

Riccardo Donadon

Osnivač, predsednik kompanije H-FARM i panelista

Riccardo je radio na digitalnim inovacijama od 1996.godine u kojoj je razvio prvu italijansku platformu za e– commerce, The Mall Italy Lab. Između 1998. i 2003. osnovao je i uspješno vodio e – TREE, koja je postala vodeća italijanska agencija za internet usluge i rešenja. 2005.godine je osnovao H-FARM. Danas je H-FARM najveći hub u Evropi, sa ambicioznim ciljem da iskoristi mogućnosti koje nudi digitalna transformacija, u cilju stvaranja novih vrijednosti za kompanije, mlade ljude i lokalne zajednice, podržavajući stvaranje novih poslovnih modela, digitalne transformacije i obrazovanja za mlade ljude i kompanije. Sajt kompanije: www.h-farm.com YT: https://www.youtube.com/watch?v=FK8dMKn-ikg

Tanya Golešić

Predsjednik Jimmy Choo Americas i panelista

Otkako je 2016.godine preuzela biznis od Jimmy Choo, kao predsjednica Americas (sada dio Capri Holdings), Tanya Golešić vodi brend u ekspanziju, kao ekstra luksuzni višenamjenski brend. Prije nego što se pridružila Jimmy Choo, Golešić, rođena Kanađanka, seli se u Kanadu da bi radila kao direktor u Canada Goose, gdje je bila zadužena za razvoj brenda u vrhunskog svjetskog luksuznog igrača na tržištu. Gđa Golešić je takođe predvodila pre-IPO strategiju za kompaniju kroz doprinos povećanju svijesti o brendu i prihodima u SAD-u, Kanadi, Evropi i Japanu. Prije Canada Goose, Golešić je bila glavni direktor prodaje i planiranja za Marc Jacobs (LVMH), gdje je imala zaslugu za pokretanje odjeljenja za „Poslovno planiranje“. Ova podjela pomogla je u povećanju produktivnosti i profitabolnosti brenda, i za to vrijeme Marc Jacobs je bio jedan od vodećih savremenih brendova aksesoara. Gđa Golešić je takođe radila kao podpredsjednica i direktor u Jones Group i Ralph Lauren u Njujorku. Gđa Golešić je član uprave Fashion Footwear Association u Njujorku i School of Economics and Management u Zagrebu.

Sebastian Suhl

Direktor Trussardi i panelista

Rođen u Njujorku, Sebastian Suhl je dobio Bečelor diplomu iz Svjetske političke ekonomije, na Colorado College, 1989.godine. Kasnije je završio MBA studijski program na ESADE poslovnoj školi u Barseloni. Suhl ima visoko rangiranu međunarodnu reputaciju u svijetu mode, sa dvadeset godina karijere u raznim djelovima svijeta. Nakon provedenih pet godina kao revizor i konsultant menadžmenta, Suhl je učestvovao u pokretanju Thimster kuće mode u Parizu. Nakon toga je dvije godine radio kao komercijalni direktor u Courrèges. 2001.godine pridružio se Prada Group, gdje je postigao uspjeh, prvo kao generalni direktor za Francusku, zatim kao generalni direktor Asia Pacific, sa sjedištem u Hong Kongu, i konačno, generalni direktor grupe u Milanu. Igrao je ključnu ulogu u Prada’s IPO u Hong Kongu (2011), gdje je luksuzna roba ostvarila tržišnu kapitalizaciju od preko 10 milijardi dolara. Od 2012-2018.godine, Suhl je član LVMH, prvo kao izvršni direktor Givenchy-ja u Parizu, gdje je predvodio najznačajniji razvoj brenda na svjetskom nivou, nakon čega se seli za Njujork, da bi vodio ponovno pokretanje Marc Jacobs-a. Suhl se pridružio Trussardi-ju kao izvršni direktor i član odbora direktora u jesen 2020, nakon što je proveo dvije godine kao generalni direktor u Global Markets u Valentino-u. Sebastian Suhl ima 52 godine, radi i živi u Milanu.

Jelena Maras

Bachelor Student u IE Business School i panelista

Jelena Maras ima 19 godina i dolazi iz Zagreba glavnog grada Repubilke Hrvatske. Prošle godine je maturirala na IB program zagrebačke XV Gimnazije. Nakon mature, primljena je na mnoge renomirane univerzitete širom Evrope, a donjela je sjajnu odluku pa sada studira kao Bečelor poslovne administracije na IE Univerzitetu u Madridu i uživa u novim iskustivma kao strani student.

Ottavia Pomini

GIA diplomirani gemolog i panelista

Ottavia Pomini ima 26 godina, živi u Londonu i po zanimanju je gemolog. Prije nekoliko godina, još dok je studirala odnose s javnošću i korporativne komunikacije na IULM Univerzitetu u Milanu odlučila je da se preseli u New York i, uz podršku Career Paths tima, i otpočela svoj osam mjeseci dug pripravnički u Vhernieru - vrhunskom brendu nakita. Tog trenutka se zaljubila u industriju dijamanata i dragog kamenja. Nakon što je diplomirala na IULM-u i godinu dana studirala na Američkom Institutu za Gemologiju u Londonu, Ottawia je postala gemolog. Vrlo je kreativna i otvorenog uma, posjeduje poduzetnički duh i već radi na otvaranju sopstvene firme koja će se baviti nakitom.

Brin Mrzel Oberc

Master Student na ESMT i panelista

Brin ima 22 godine, rođen je u Sloveniji, a maturirao je na Međunarodnoj školi u Beogradu. Nakon mature seli se u Veliku Britaniju gdje studira za marketinga i menadžmenta na Royal Holloway University u Londonu. Prošlog septembra započeo je svoj Master iz Menadžmenta u Berlinu - online s obzirom na cjelokupnu situaciju s virusom COVID-19. Strastveni je košarkaš, vrlo koristan svom timu i zajednice te uvijek pronađe put do svog cilja.

Tin Vojnović

Master Student u SDI Bocconi i panelista

Tin Vojnović ima 25 godina i dolazi iz Hrvatske. Njegovo studentsko putovanje započelo je na dodiplomskim studijama u Zagrebačkoj školi za ekonomiju i menadžment. Nakon toga završio je dvostruki magistarski program primivši dvije diplome - MBA na ZŠEM-u i Master na Međunarodnom menadžmentu na LUISS u Rimu. Uprkos dvjema master diplomama, još uvijek nije osjećao da je završio svoje akademsko putovanje. S vremenom je razvio veliko zanimanje za gastronomiju i htio je specijalizaciju u tom smjeru. Sa tom željom, započeo je i Master program na mendžmentu hrane i pića na SDA Bocconi. Trenutno ga dijele samo dva mjeseca od diplome, a ovaj specijalistički program omogućava mu da slijedi svoju strast i bude najbolja verzija sebe.

Goran Vlašić

Predsjedavajući Savjeta na Institutu za inovacije i vanredni profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i govornik

Dr. Goran Vlašić docent je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje je fokus njegovog rada u području inovacija i tržišnih strategija. Osim u Zagrebu, radio je kao profesor na Univerzitetu u Ljubljani (SI) i Univerzitetu u Sussex (UK), te kao gost predavač na Univerzitetu Bocconi (IT) kao i na Georgia Institute of Technology (SAD). Titule doktora nauka stekao je na Univerzitetu Bocconi (IT) iz područja inovacija i tržišnih strategija te drugi doktorat na Univerzitetu Klagenfurt (AT) iz područja sociologije i ekonomije. Tokom profesionalne karijere profesor Vlašić dobio je mnoštvo nagrada među kojima su najistaknutije European Marketing Academy & McKinsey nagrada za drugi najbolji doktorat u svijetu te Državna nagrada za nauku koju dodjeljuje Hrvatski sabor. U svojim istraživanjima profesor Vlašić se fokusira na strategije stvaranja vrijednosti i inovacije kao temelj rasta i razvoja unutar organizacija. Osim akademske karijere, dr. Goran Vlašić radi kao konsultant za brojna regionalna preduzeća a i suosnivač je Instituta za inovacije i pokretač vodećeg regionalnog executive education programa Advanced Program in Business. Kao Predsjednik Vijeća Instituta za inovacije, zajedno sa vodećim naučnicima iz regije i svijeta, radi na povezivanju nauke i prakse u cilju preispitivanja postojećih dogmi i podsticaja drugačijeg razmišljanja regionalnih donosioca odluka kako bi se kontinuirano gradila nova vrijednost te omogućilo dugoročno i održivo poslovanje.

Jacob Faith

Direktor Crealize, preduzetnik i govornik

Jacob Faith je CEO Crelize GmbH kojeg je osnovao zajedno s Davidom Ewaldom 2015. godine u Essenu. Rođeni Iranac i osnivač više kompanija već sada iza sebe ima strmovitu karijeru kao preduzetnik i vizionar koji sa svojom firmom Crealize sada može ponuditi drugim preduzetnicima savjet kako stvoriti infrastrukturu u prijateljskom okruženju kako bi se profilisali kao uspješni preduzetnici i pozicionirali svoje ideje na tržište. Rođen u Teheranu 1975. Jacob Fatih je morao da napusti svoju zemlju iz političkih razloga s 23 godine, te je u tim turbulentnim vremenima došao u Njemačku. Preduzetničkim duhom i dobrom povezanošću svoju prvu firmu, u novom domu, osnovao je samo nekoliko godina kasnije: 2005. postao je suosnivač Schulte&Fatih agencije za nekretnine. Jacob Fatih pozicionirao je nekoliko brendova kao lidere na svom tržištu: 2006 pokrenuo je digitalnu platformu za ekstremne sportove pod imenom Sponsoree.com, YT industrija popularizovala je ovo tržište i u idućih nekoliko godina Sponsoree.com je postao jedan od najuspješnijih brendova profesionalnog brdskog biciklizma. Kao suosnivač agencije za nekretnine Greyfiled Group i tech firme IPWatch, Jacob Fatih koristi svoj istančani njuh za tržišne ideje i tržište uopšte u raznim industrijama. Kao mlad čovjek koji voli sport i rekreaciju, ušao je i u domen tada još vrlo male fitness scene: ponudio je svoju viziju i poimanje fitnessa kao sporta i učinio ga pristupačnim široj zajednici. 2009. godine otvorio je prvi FitX Studio u Essenu. U idućih deset godina, FitX je, pod vodjstvom Fatiha je, uz mladi neprestano rastući tim, postao jedna od najuspješnijih fitness kompanija u Europi: kompanija trenurno ima 2400 zaposlenih, 89 dvorana i preko 800 000 članova. FitX i njegova misija ZA SVE NAS glasnik su novog doba u fitness industriji. Nakon 10 godina, osnivač Jacob Fatih odlazi iz FitXa na sopstveni zahtjev kako bi svu svoju energiju mogao posvetiti jednom cilju: sa svojom komapnijom Crealize želi doprinijeti novom mentalitetu u Njemačkoj i stvoriti brend koji će svoj trag ostaviti na svjetskoj nivou. Osnovana u Essenu 2015. Crealize razvija novi poslovni model kao "kompanija kreator" koja start up-ovima pruža tzv. preduzetnički dom: 2018.godine Crealize postavlja temelje novoj spa generaciji i omogućuje ekskluzivno wellness iskustvo u potpunoj privatnosti. Mindshine postaje dostupan u app store-u kao prva aplikacija za mentalni fitness, a iste godine "Personalni trening za um" postaje dostupan za svakodnevnu upotrebu preko aplikacije. 2019.godine Fatih i njegov tim osnivaju još jedan Crealize star up: FC REAL ESTATE - kompaniju za razvoj nekretnina u Essenu. Osim toga, Crealiza stoji iza još nekih projekata kao što su: KICKZ.com, K1X, TRYM, Mr.Chain, Joon, Seez, handz, Skill Up DACH and Strydal

Ea Crnić

Moderator panela „Vaša karijera je naš cilj - iz perspektive učenika“ i studenti na KSV. Gimnazija, Zagreb (IB program)

Ea ima 17 godina, odličan je student na IB diplomskom programu u Zagrebu i dio Career Paths od samog početka, 2019.godine. Veoma je talentovana za jezike, ali je takođe interesuju biznis, međunarodni odnosi, komunikologija i biologija. Inspirisana međunarodnim akademskim iskustvima u Švajcarskoj i Sjedinjenim Državama, Ea želi da studira u inostranstvu. Kada nije zauzeta učenjem, uživa u druženju sa prijateljima i porodicom, kao i u putovanjima i istraživanju drugih kultura.

Antonija Mandić

Glavni moderator Career Paths Connects

Antonija Mandić je hrvatska novinarka, televizijska i radijska voditeljka sa skoro 20 godina iskustva rada u medijima. Nakon početaka na Novoj TV gdje je radila na mjestu novinarke u vijestima, prebacila se na RTL televiziju gdje skoro 10 godina pokriva sve veće zabavne teme i događaje, većinom filmske festivale kao što su: Cannes, Mostra, Berlinale, Sundance. Tokom svoje karijere intervjuisala je jedne od najvećih filmskih zvijezda i vodila neke od najvećih televizijskih projekata RTL-a, kao što je Ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Uređivala je i vodila dnevni talk-show Studio 45 koji je pokrivao razne teme - od zabave do trenutnih aktualnosti. Nakon odlaska s RTL-a imenovana je za programsku direktoricu Soundset radija, nacionalne radio mreže gdje je vodila jutarnji show. Trenutno radi kao medija konsultant u svojoj firmi te vodi i moderira najveće poslovne konferencije u Hrvatkoj kao što su: Dani komunikacija, Weekend media festival, New media market Dubrovnik & Zagreb, FMCG summit, ATP Croatia Open, Digital Takeover, WinDays, HR Days conference, Nielsen annual shoppers trends conference i mnoge druge.

Career Paths Connects 2020
Zagreb, Hrvatska - 25.01.2020.

Play Video